Info dan u Čačku: Kako do granta od 50.000 dolara za inovacije

Img Foto: Promo

NALED, uz podršku kompanije Philip Morris i u partnerstvu sa Vladom Srbije, u utorak, 16. aprila od 11 časova u Startap centru Naučno-tehnološkog parka Čačak organizuje Info dan u okviru StarTech projekta “Više od milion razloga za dobre ideje u Srbiji”.

-Ovo je prvi Info dan povodom lansiranja četvrtog kruga dodele bespovratnih sredstava u okviru StarTech projekta. Svi inovatori na skupu će moći da se informišu o uslovima i kriterijumima za dobijanje granta, navodi se u pozivu organizatora.

O značaju razvoja inovacija na lokalu za ekonomski razvoj govoriće zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić i v.d. direktor Naučno-tehnološkog parka Čačak Mirko Pešić. Više o samom projektu reći će projektna menadžerka StarTech-a Ivana Bogosavljević Čikić, a iskustvo sa prošlogodišnjeg konkursa podeliće osnivačica Gorske straže Dobroselica Ana Vušković. Proceduru prijave na konkurs predstaviće programski direktor iz organizacije ENECA Milivoje Jovanović.

Podsetimo, StarTech projekat su 2020. pokrenuli kompanija Philip Morris i NALED u saradnji sa Vladom Srbije kako bi zajedno podržali razvoj inovacija i digitalnu transformaciju malih i srednjih preduzeća u našoj zemlji. Kroz tri ciklusa dodele bespovratnih sredstava podržano je 82 projekta sredstvima u iznosu od oko tri miliona dolara. Ukupna vrednost StarTech projekta, od pokretanja do kraja 2026. godine iznosi osam miliona dolara. 

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs