Čačak protiv nasilja: Krade se sa gradilišta jer vlast nije angažovala obezbeđenje

Img Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka/projekat

Koalicija „Čačak protiv nasilja“ ocenila je danas da su kablovi i elektro instalacije iz zgrade koja se gradi za Dom zdravlja u čačanskom naselju Ljubić pokradeni zato što gradska vlast, koja finansira izgradnju Doma iz gradskog budžeta, nije angažovala obezbeđenje gradilišta.

„Čačak protiv nasilja“ u saopštenju pita zašto policija nije obavestila javnost kako napreduje istraga o krađi iz zgrade Doma zdravlja koja se gradi.

„Znamo šta je tu najveći problem gradonačelniku Čačka. Trebalo bi završiti Dom zdravlja i organizovati otvoranje za izbore koji su pred nama, što je sada možda dovedeno u pitanje, a onda gradonačelniku treba podrška da svi shvatimo kako oni teško rade sa ovim nemogućim narodom za opšte dobro i da su oni morali da štede gde je to god bilo moguće, pa i na obezbedjenju gradilišta“, navodi se u saopštenju.

„Čačak protiv nasilja“ ocenjuje da su projekti koje realizuje gradska vlast u Čačku netransparentni, da nisu otvoreni za javnost ni u idejnoj fazi, ni tokom razrade, a sami troškovi i dinamika izgradnje su „samo nagađanja i isključivo u domenu političke promocije“.

„Posebno uznemirujuće su činjenice o nedovoljnom obezbeđenju gradilišta i kršenju zakona, što se retko sankcioniše, osim pod pritiskom javnosti“, navodi se u saopštenju „Čačak protiv nasilja“.

„Čačak protiv nasilja“ čini šest gradskih odbora – Stranka slobode i pravde, Demokratska stranke, Nova Demokratska stranka Srbije, Zajedno, Srbija centar i Narodni pokret Srbije.

Izvor: Beta/Danas





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs