Dveri Čačak: Lokalna privreda i poljoprivreda na prvom mestu

Img Foto: Bus plus produkcija

Na redovnoj konferenciji za medije na kojoj Dveri Čačak svakog utorka predstavljaju svoj predizborni program za nastupajuće lokalne izbore, 9. aprila predstavljen je deo programa „ZA NOVI ČAČAK 2024-2028” posvećen lokalnoj privredi i poljoprivredi. Na konferenciji su učestvovali preduzetnici Dragan Ćendić, Bratislav Simović i Ratko Božović, kao i Boško Obradović, šef Izbornog štaba Dveri Čačak.

Dragan Ćendić je konstatovao da je aktuelni gradonačelnik Milun Todorović najveće razočarenje čačanskih privrednika koji su ga svojevremeno podržali na lokalnim izborima, jer je prekršio sva predizborna obećanja i ništa nije uradio za lokalnu privredu već je vodio računa isključivo o ličnim i stranačkim interesima. Zato će Dveri Čačak, kao buduća vlast, uvesti ključnu promenu da član gradskog veća koji je zadužen za privredu bude izabran na predlog udruženja čačanskih privrednika, a ne postavljen od strane izvršne vlasti kao što je sada slučaj. Ćendić je predstavio i ostale mere „za lokalnu privredu na prvom mestu”: Centar za razvoj preduzetništva, osnaživanje Privredne komore Čačka, efikasniji Savet za privredu i pomoćnik gradonačelnika za rešavanje hitnih pitanja lokalne privrede, opremanje nove industrijske zone duž autoputa, čačanski supermarket sa domaćim lokalnim proizvodima takođe u zoni autoputa, izgradnja sajamske hale i Čačak kao sajamski grad.

Boško Obradović se nadovezao sa predlozima „za novo selo i novu poljoprivredu”: Centar za razvoj sela i poljoprivrede, novi PIK Čačak kao moderni poljoprivredno-prerađivački kombinat sa proizvodnim pogonima u selima i otkupom poljoprivrednih proizvoda od lokalnih dobavljača, nove mikro-pijace u više gradskih naselja i velikim selima, gradski agronomi za besplatno savetovanjepoljoprivrednih gazdinstava, uređenje javnih površina u selima, rešavanje pitanja zdrave pijaće vode, kanalizacije, odnošenja smeća, ulične rasvete i interneta, najmanje 10 kilometara novih asfaltiranih puteva u svim čačanskim selima, blizina banke, pošte, ambulante i škole, više seoskih vrtića, renoviranje zapuštenih Domova kulture i posebna podrška proizvodnji zdrave hrane, etno-zanatstvu i ženskom preduzetništvu na selu, kao i svim mladim bračnim parovima koji žele da se vrate na selo. Poseban pilot-projekat, jedinstven u Srbiji, bilo bi moderno infrastrukturno uređenje jednog novog sela na teritoriji grada Čačka koje bi bilo ponuđeno za život povratnicima iz srpske dijaspore, kao i pomoć svim domaćim trgovinskim lancima i firmama koje sarađuju sa lokalnim poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs