Predavanje „Kriza prosvete i kriza društva“ u Gradskoj biblioteci Čačak

Img Foto: Irmos

Udruženje Irmos i Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“  Čačak pozivaju sugrađane na predavanje sveštenika Stevana Jovanovića pod nazivom „Kriza prosvete i kriza društva“. Predavanje je zakazano za utorak, 9. april, u 19 časova u Velikoj sali Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“.

Napredak ljudskog društva počiva na znanju i njegovom prenošenju. Obrazovanje i kultura su fenomeni koji se neguju. Da li društva koja su poverovala da im znanje i vaspitanje nisu važni imaju perspektivu? Da li kriza obrazovnih sistema širom sveta svedoči da se ljudska civilizacija nalazi u svojoj silaznoj putanji? Kakva je sudbina pojedinca u svetu koji ne zna kuda ide, niti zašto? Da li je savremenom čoveku svet u kojem živi zaista mesto utehe i ostvarenja? Da li nam, i kako, nada u Boga i njegovu milost može pomoći da pronađemo svoj put, i kao pojedinci i kao društvo?

Stevan Jovanović je rođen 1983. godine u Beogradu. Diplomirao je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a na istom fakultetu je završio master studije. Pomoćnik je predsednika Odbora za Versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, a sveštenoslužitelj je pri Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u beogradskom naselju Žarkovo. Prosvetom se bavi već dugi niz godina, najpre kao veroučitelj, a onda od 2013. godine i kao član odbora za Versku nastavu, da bi potom bio angažovan u projektu izrade novog nastavnog plana i programa za Versku nastavu. Aktivno je uključen i u rad Misionarskog odeljenja Srpske Pravoslavne Crkve.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs