Gostovanje pesnika za decu Duška Domanovića u Čačku

Img Foto: Pčelica

Gradska Biblioteka Čačak organizuje gostovanje pesnika za decu Duška Domanovića u četvrtak, 4. aprila i to u 8:15 časova u OŠ „Božo Tomić” u Prijevoru, u 10:10 u OŠ „Preljina” i u 13.00 č. u Velikoj sali centralne zgrade Biblioteke.

Duško Domanović je rođen u Adranima kod Kraljeva 1979. godine. Diplomirao na Odseku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Pored nekoliko knjiga za odrasle, objavio je zbirke poezije za decu Pesme za naj-velike, Navrh dima iz dimnjaka i Dan kao naručen, kao i dramu Aždozmajska ljubav. Knjige za decu nagrađene su priznanjima „Moravski cvetić” (Trstenik, 2021), „Stanko Rakita” (Banjaluka, 2022), „Srebrno Gašino pero” (Lazarevac, 2023), „Dositejevo pero” (Beograd, 2023), i „Momčilo Tešić” (Požega 2023), a dobitnik je i nagrade Prvog programa Radio Beograda za najbolju kratku priču namenjenu najmlađima (2023), kao i nagrade „Sigridrug” Zmajevih dečjih igara za najbolji tekst monodrame za decu (Novi Sad, 2023).

Pesnik Duško Domanović će tokom tri susreta sa decom iz Prijevora, Preljine i Čačka predstaviti svoju novu knjigu poezije  „Dan kao naručen”.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs