Drugi dan potrage za malom Dankom, helikopter i dronovi pretražuju teren

Img Pronađi me

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora i dalje traje. Na terenu su policija, vatrogasci-spasioci, pripadnici Gorske službe spasavanja, pripadnici Žandarmerije sa psima-tragačima, lovci i brojni građani. U potrazi za devojčicom koristi se i helikopter i dronovi sa termovizijskim kamerama.

Dobrovoljci mogu da se uključe u potragu u koordinaciji sa policijom, kaže ministar Bratislav Gašić.

Devojčica Danka Ilić, koja je nestala juče u 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

Prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME!

Pronađi me

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

07:24 Traje potraga, nezgodan teren i kiša je otežavaju

Devojčica je nestala na nepristupačnom terenu, obraslom gustom šumom. U utorak tokom popodneva podignuti su i dronovi sa termovizijskim kamerama, a teren pretražuje i helikopter.

"To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke", rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Kiša koja je padala dodatno je otežavala potragu.

Tokom jučerašnjeg dana za njom je tragalo oko 2.000 ljudi.

Na terenu su policajci, žandarmerija, vatrogasci-spasioci, pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva i Gorske službe spasavanja.

Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale devojčice kojima je preporučeno da se tokom noći vrate kućama kako ne bi ometali pse tragače i da se ponovo priključe ujutru.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je kasno sinoć stigao u Banjsko polje, rekao je jutros da okupljeni dobrovoljci, koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom.

Ukoliko imate bilo kakve informacije pozovite policiju na broj telefona 192.

Izvor: N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs