Eko straža: U akciji čišćenja širom Srbije učestvovalo 4.900 osoba, prikupljeno 10.700 džakova i 100 tona smeća

Img Foto: Pixabay

U 11. nacionalnoj kampanji čišćenja "Zavrni rukave" širom Srbije učestvovalo je 4.900 osoba koje su čistile obale reka, kanale, šume, parkove, školska i vrtićka dvorišta, zelene površine unutar stambenih blokova, parkinge i divlje deponije na 304 lokacije, objavila je Eko straža.

Kako je navedeno, prethodna akcija je imala 5.500 učesnika, ali je 4.900 učesnika akcije, koja je održana 24. marta, uprkos lošem vremenu, prikupilo najviše smeća do sada – 10.700 džakova i 100 tona smeća.

U akciji „Zavrni rukave“ su učestvovali najmlađi i najstariji sugrađani, škole i fakulteti, sportska društva, grupe stanara, planinari, kajakaši, brojne ekološke i druge organizacije.

Podseća se da akcija „Zavrni rukave“ ima za cilj da se što više organizacija, grupa građana i individualaca, okupi da za jedan dan, u isto vreme, na što više lokacija širom Srbije očisti što više smeća.

„Zavrni rukave“ teži omasovljenju svesti o velikom problemu neregulisanih deponija i smeća u prirodi, kao i da pokrene građane željne pozitivnih promena u životnom okruženju i društvu, objavila je Eko straža.

Izvor: Beta





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs