Čačak: Umesto na odmore, idemo na izbore usred leta

Img Foto: Cemaforum.rs

Koalicija okupljena oko Narodne stranke, Nove Srbije, POKS-a i Dosta je bilo objavila je saopštenje u kome se navodi da "lokalni izbori u Čačku ne mogu biti održani 2. juna, u istom terminu kada su zakazani izbori u Beogradu, s obzirom na to da gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, još uvek nije podneo ostavku." Saopštenje prenosimo u celosti.

Iako sa svih strana stižu uverenja da će lokalni izbori biti održani u zakonski predviđenom roku, očigledna je namera da to bude krajem juna ili početkom jula, u jeku poljoprivrednih radova i kada su ljudi van grada, na godišnjim odmorima. Krajnji rok bi bio sredinom avgusta što je do sada nezabeleženo u izbornoj praksi.

Eventualno odžavanje lokalnih izbora usred leta stvorilo bi uslove vladajućoj garnituri da učvrsti svoju poziciju služeći se već viđenim malverzacijama poput „fantomskih birača“ i dovođenja glasača sa strane.

Koalicija okupljena oko Narodne stranke, Nove Srbije, POKS-a i Dosta je bilo, smatra ovakvu taktiku još jednim kršenjem izbornih uslova i nedemokratskim kalkulisanjem u svoju korist, pa poziva sve opozicione stranke i sugrađane da zauzmu jedinstven stav i pridruže se stavu da izbora ne sme biti kada im vreme nije. Mi ćemo kao koalicija preduzeti sve pravne korake da se spreči maltretiranje građana i manipulacija ove korumpirane i nesposobne vlasti.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs