Sat za planetu zemlju: Poziv gradonačelnicima da 23. marta isključe dekorativnu rasvetu na znamenitostima

Img Foto: Pixabay

Svetski fond za zaštitu prirode (WWF) pozvao je danas gradonačelnike u Srbiji da se 23. marta u 20:30 sata pridruže akciji "Sat za planetu Zemlju" i isključe dekorativnu rasvetu na prepoznatljivim znamenitostima svojih gradova.

Kako klimatska kriza preti svim građanima sveta, svetska biološka raznovrsnost smanjuje se neviđenom brzinom, a oko milion vrsta je pod pretnjom izumiranja, saopštio je WWF Adria.

Iz tog razloga je WWF, kao najveći svetski pokret za očuvanje planete, usmeren na mobilizaciju pojedinaca, preduzeća i vlada da budu deo razgovora i pronalaska rešenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti.

"Pozivamo sve gradonačelnike u Srbiji da se pridruže ovogodišnjoj, 17. akciji „Sat za planetu Zemlju“ i da „zidine tvrđava, ali i druga obeležja srpske kulture i tradicije ponovno budu u mraku, rame uz rame sa ostalim spomenicima kulture i istorijski važnim zdanjima u svetu“, rekla je Aleksandra Ugarković iz WWF Adrije.

Akcija „Sat za planetu Zemlju“ počela je kao simbolični događaj gašenja svetla u Sidneju 2007. godine, a daans je sprovodi više od 190 zemalja i teritorija.

Izvor: FoNet





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs