GRAĐANI REPORTERI: A tek je počelo... (FOTO)

Img Foto: Zajednički glas / Građani reporteri

Samo tri dana od početka radova na rekonstrukciji centralne ulice u Čačku (Župana Stracimira), a već smo se suočili sa ogromnim zastojima i kolonama, pogotovo u špicu, od 14 časova, pa nadalje.

Sugrađani su nam poslali fotografije koje su zabeležili u obližnjim ulicama, čekajući u kolonama koje su dugačke i po nekoliko stotina metara.

"Očekivali smo da će biti gužve, jer su i bile u ovo doba dana tokom cele godine, i bez zatvaranja centra grada i ovih radova, ali ovo je strašno naporno. Ne možemo ni zamisliti šta će biti tokom predstojećih vasrkršnjih i prvomajskih praznika koji nam predstoje, s obzirom na to da radovi u to vreme neće biti završeni", napisali su nam naši sugrađani u poruci, dodtavivši i propretne fotografije napravljene tokom dva dana.

Podsetimo, direktor JP "Gradac" Milan Bojović, gostujući u jutarnjem programu TV Nova, ocenio je da, nakon zatvaranja Ulice župana Stracimira, nisu zabeležene značajnije saobraćajne gužve u centralnoj gradskoj zoni.

"Mislim da će zatvaranje centralne gradske ulice za saobraćaj, pored ostalog, doprineti i manjem zagađenju vazduha. Početni radovi idu brže od planirane dinamike, i to je jako dobra stvar. Očekujemo da će radovi trajati onako kao smo i planirali, a to je 100 dana", naveo je Bojović.

Ostaje nam da se naoružamo strpljenjem, umećem i znanjem da pronađemo alternativne pravce ili, pak, da se preorjentišemo na neko drugo prevozno sredstvo, poput bicikla, trotineta, rolera.. Ionako su meteorolozi najavili lepo vreme bez kiše.

 

Izvor: Građani reporteri / Epicentar press

 





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs