Incident na Moravskom koridoru u Mojsinju: Bager pokušao da razbije blokadu meštana

Img Foto: Printscreen

Na trasi auto-puta Moravskog koridora došlo je jutros do incidenta kada je bager, kako kažu meštani Baluge kod Čačka, naišao i pokušao da razbije blokadu. Kako navode sagovornici našeg potala, zemljište im još nije isplaćeno i prinuđeni su da protestuju.

Miroslav Milovanović kaže da je „bruka i sramota“ što pokušavaju da ih sklone sa blokade koja traje nepune dve godine, a sudske presude se ne rešavaju.

Došao je čovek sa bagerom i počeo da kopa. Parcele mi nisu isplaćene i ne mogu to da dozvolim – priča on za Nova.rs.

Prema pretpostavkama naših sagovornika, po nalogu „Koridora Srbije“ je poslat bagerista da ukloni meštane sa blokade.

– Došlo je do verbalnog sukoba sa kolegom koji ima kuću uz ovu saobraćajnice, a on je bolestan i pretrpeo je šlog. Kada je bager počeo da kopa, bilo je stanje na ivici fizičkog incidenta. Čak oko 90 odsto zemljišta nije isplaćeno – zaključuje on napominjući da očekuju policiju.

Ubrzo je stigla patrola policije i pokušala da asistira u sklanjanju blokade koju su postavili meštani nezadovoljni što im skoro dve godine nisu isplaćene naknade za oarcelekoje su trajno oduzete za gradnju auto-puta ili privremeno oduzete za pozajmišta.

Kako su tenzije porasle, pozvana je još jedna patrola policije da pomogne u uklanjanju blokade. Pored toga policija je popisala registarske tablice svih vozila koja su postavljena u blokadi koridora.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs