Centar E8 poziva mlade da se priključe timu IdeGlas kampanje u Čačku

Img Foto: Ide glas

Drugu godinu zaredom Centar E8 okuplja mlade aktiviste i aktivistkinje iz Čačka koji žele da se pridruže IdeGlas kampanji i poziva mlade da se priključe formiranju novog tima. 

Centar E8 je omladinska organizacija koja inovativnim kampanjama, upotrebom društvenih mreža i raznovrsnim metodologijama rada edukuje mlade na teme zdravih stilova života, rodne ravnopravnosti, prevencije nasilja i značaja aktiviranja u društvu.

-Ako imaš od 18 do 30 godina, veruješ u demokratske vrednosti, voliš da pričaš sa ljudima i želiš da doprineseš boljem svakodnevnom životu svojih sugrađana, pridruži nam se i budi deo najveće aktivističke mreže mladih, navodi se u pozivu Centra E8.

Rok za prijavu je 15.02.2024. do ponoći.

Centar E8 je u prethodnom periodu testirao metodologiju kampanje “od vrata do vrata”, sa ciljem pokretanja lokalnih inicijativa i motivisanja građana da u njima učestvuju. Mnoge lokalne samouprave su prepoznale njihov rad, te su se promene dogodile u Kuli i Zrenjaninu. U Kuli je postavljanjem kontejnera za prikupljanje smeća zaustavljeno stvaranje divlje deponije. Takođe, reagovala je lokalna samouprava u Zrenjaninu i postavila rasvetu u  ulicama u kojima se građani nisu osećali bezbedno.

-Od tebe očekujemo da krajem februara prođeš trening na kome ćeš se upoznati sa našom metodologijom, a onda da u periodu od 1. do 10. marta u akciji "od vrata do vrata" razgovaraš sa svojim sugrađanima i sugrađankama o problemima sa kojima se suočavaju u svojoj lokalnoj zajednici. Kasnije ćeš sa svojim timom, a uz svu podršku tima Centra E8, pokrenuti inicijativu vezanu za neki od problema sa kojima se građani suočavaju, dodaje se u pozivu mladima.

Aktivisti navode da su tokom rada na projektu stekli mnogobrojne veštine, unepredili svoju komunikaciju, naučili kako da vode razgovor u željenom pravcu i kako da pokrenu inicijativu za nešto što je njima važno, stekli prijatelje za ceo život.

Više informacija, kao i link ka formi prijave, su dostupni na linku: https://ideglas.rs/2024/01/24/postani-deo-ideglas-ekipe-pojacaj-tim-u-svom-gradu/

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs