Skup ProGlasa: Više od 17000 ljudi na protestu (FOTO, VIDEO)

Img Foto: Cemaforum

Skup inicijative ProGlas pod nazivom „Ne pristajemo“, a koji je održan danas kod Terazijske česme, ocenjen je kao najveći protest u drugoj polovini godine, navela je večeras organizacija Arhiv javnih skupova na svojoj Fejsbuk stranici.

Arhiv javnih skupova na svojoj stranici navodi da je na današnjem protestu ProGlasa kod Terazijske česme je u 13 časova bilo oko 17.000 ljudi, pa je to bio najveći protest u drugoj polovini godine.

Kao Metod procene iz organizacije Arhiv javnih skupova navode brojanje sa snimka iz drona.

Zahtev okupljenih bio je poništavanje izbora zbog „izborne krađe“.

Građani su tokom šetnje od Terazija do Ustavnog suda institucijama pokazivali crvene kartone.

Okupljenima se na kratko obratila i Marinika Tepić koja još uvek štrajkuje glađu.

Inicijatori ProGlasa još ranije su pozvali sve „da složno, mirno i odlučno poruče da ne pristaju na prekrajanje izborne volje, da ne pristaju na obesmišljavanje demokratije i vladavine prava i da ne pristaju na rađanje ogoljene autokratije u Srbiji“.

Ta inicijativa u saopštenju je podsetila da „zbog izneverene izborne volje građana“, zahteva da se novi parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji održe u roku od šest meseci, nakon procesa temeljne promene izbornih uslova.

Izvor: Danas/Cemaforum.rs



 


Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs