Apel protiv promovisanja ozoniranja potpisalo oko 500 lekara i profesora

Img Foto: REM logo

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti saopštilo je da su 474 profesora i lekara potpisali Apel protiv zloupotrebe korišćenja javne frekvenije i zatražili da REM televiziji Pink izrekne meru zabrane promovisanja "ozoniranja krvi".

Za lečenje virusa COVID-19 zvanično su odobrene četiri terapije, podseća se u Apelu i precizira da u Srbiji postoje zvanični terapijski protokoli, među kojima se ne nalazi ozoniranje krvi.

Prema navodima iz Apela, ni u svetu se za lečenje ove bolesti ozonoterapija zvanično nigde ne primenjuje, osim što je u Španiji u toku jedna klinička studija.

Čak iako studija pokaže pozitivne efektne ozona u tretmanu ove bolesti, napominju potpisnici Apela, "do njene primene smo daleko".

Kako se precizira u Apelu, "posle niza kliničkih studija, za svaku terapiju moraju biti napisani protokoli odobreni od nadležnih regulatornih tela".

"Vlasnici privatnih televizija, koji poseduju javne fekvencije, suprotno zakonu, koriste javno dobro u privatne svrhe uz kršenje zakona", ukazuje se u Apelu. To je, kako se zaključuje "dovelo do nepoštovanja pravno obavezujućih normi, a gledaocima se manipuliše i zloupotrebljava njihova lakovernost".Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs