Vreme: Rukovoditeljka pred zaposlenima priznala veliku pljačku beogradskog Centra za socijalni rad

Img Foto: Pixabay, ilustracija

Nedeljnik "Vreme" objavio je dopis o vršenju krivičnih dela u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje Novi Beograd, koje potpisuju „zaposleni Odeljenja Novi Beograd“.

U dopisu stoji da je 11. decembra 2023. godine rukovodilac Odeljenja Ana Lazarov sazvala sastanak zaposlenih. Kada su se okupili, saopštila je da će svojim telefonom snimati sastanak. Nije prisutne pitala za pristanak.

Lazarov je zatim rekla da je u Odeljenju Novi Beograd izvršeno „krivično delo vezano za priznavanje prava na jednokratne novčane pomoći za više stotina do hiljadu lica u periodu od 6. do 10. decembra 2023. godine, protivzakonito, bez sprovođenja stručnog postupka“.

Potom je rekla da su rešenja za priznavanje prava rađena u radno vreme „i posle radnog vremena, kao i tokom subote i nedelje 9. i 10. decembra 2023.“

Naglasila je da u izradi rešenja nisu sprovođene obavezujuće procedure, da su na rešenjima radila i „lica koja nisu ovlašćena za izradu upravnog akta, kao i lica koja nisu zaposlena u Odeljenju Novi Beograd“.

U nastavku Lazarov je rekla da ne zna sa kojih službenih naloga su rađena rešenja, te u tom smislu postoji mogućnost da su kompromitovani svi referati stručnih radnika koji nisu imali promenjene šifre u sistemu Sozis, u Odeljenju Novi Beograd.

Lazarov je pred prisutnima priznala da je kao rukovodilac „učestvovala u ovim radnjama“, rekla je da je „spremna da odgovara za učinjeno, kao i da je potpisala 156 rešenja o priznavanju prava na jednokratne novčane pomoći“.

Posle toga je, objasnila je prisutnima, „odbila da učestvuje u tome“.

Navela je Lazarov da se posle njenog odlaska iz prostorija odeljenja Novi Beograd, tokom vikenda, „nastavilo sa tim radom u prisustvu direktorke GCSR u Beogradu i kolega i lica koja su došla naknadno“.

Rekla je, takođe, zaposlenima u odeljenju kojim rukovodi da je obavestila i odnela službene spise iz Odeljenja u policiju.

U dopisu se ne navodi u koju policijsku stanicu, a ceo sadržaj dopisa možete pročitati na sajtu nedeljnika „Vreme“.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs