Građanski aktivizam za demokratizaciju društva (VIDEO)

Img Foto: Printscreen Zajednicki glas

Pred nama su novi izbori, a i dalje ankete pokazuju da ima veliki procenat neopredeljenih u biračkom telu, veliki broj onih koji ni na listama vlasti, ni na listama opozicije ne vidi i ne prepoznaje politiku koju bi podržao svojim glasom.

U poslednjih nekoliko godina porasla je svest građana o važnosti zaštite životne sredine, a time i podrška ekološkim aktivistima. Eskalacija nasilja u srpskom društvu podstakla je građanski aktivizam kao jedini vid borbe protiv nasilja kada zakažu država, vlast i opozicija. Tako smo dobili i građanske aktiviste.

U lokalnim sredinama građani se samoorganizuju i Srbija dobija treću političku opciju – grupe građana koje ne samo da deluju lokalno, već se i međusobno povezuju.

Kada neko sa velikim iskustvom u politici i diplomatiji odluči da se posveti građanskom aktivizmu, onda to možda znači da postoji svetlo na kraju mračnog tunela u kome se Srbija danas nalazi. Upravo stoga naš sagovornik u podcastu „Otvoreno o svemu“ je dr Bratislav Čeperković, jedan od osnivača Otvorene građanske platforme „Glas Srbije“.

Izvor: Ozon Press





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs