GRAĐANI REPORTERI: Nemar, nebriga i neodgovornost - put ka kolektivnoj zarazi (FOTO)

Img Foto: Građani reporteri

Tokom prošle noći jedno ili više nepoznatih lica istovarili su nekoliko džakova iznutrica na Slobodin parking. Ubrzo nakon toga, psi i mačke su pocepali kese i počeli sadržaj da razvlače po ulici", navodi se u mailu koji su nam poslali naši građani reporteri sa lica mesta.

"Ovaj otpad stoji ceo dan i životinje šire potencijalnu zarazu. Prijavili smo prvo policiji, pa komunalnoj miliciji i svi su nam rekli da 'nije njihova nadležnost'. Potom smo zvali 'Zoohigijenu' i oni su rekli - pokupićemo, ali ne danas, jer ne radimo subotom, nego u ponedeljak", pišu naši sugrađani i pitaju: "Zašto gradske službe ne rade svoj posao?".

A mi dodajemo - krivaca je, očigledno, više: I oni koji bacaju ovako nešto, i oni koji ne reaguju adekvatno u što kraćem roku. Jer do ponedeljka su dva dana, a do tada... tražićemo krivce i prebacivaćemo lopticu s jednih na druge sve do kolektivne zaraze - moralne ili one stvarne.

Foto: Građani reporteri, privatna arhiva

Izvor: Epicentar press





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs