Čačak: Okrugli sto u okviru javne rasprave o Predlogu Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Srbiji

Img Foto: Kareja Pančevo/Cemaforum.rs

U  Medijskom skloništu Čačak (Gradsko šetalište bb) u sredu, 30. avgusta, tačno u podne, održaće se otvoreni okrugli sto o Predlogu Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Srbiji.

-Ovo je alternativni pristup javnoj raspravi koju vodi Ministarstvo pravde jer ne želimo da dozvolimo da se usvoji Nacionalna strategija za fiktivnu borbu protiv korupcije, navodi se u pozivu organizatora - Instituta za istraživanje korupcije „Kareja“ iz Pančeva i Udruženja Centar za monitoring i aktivizam - CEMA iz Čačka.

Svi zainteresovani građane/ke, antikorupcijska zajednica, organizacije, institucije, aktivisti i mediji su pozvani da kažu svoju mišljenje i da čuju mišljenje organizacija koje se duži niz godine bore protiv svih vrsta korupcije.

Gost okruglog stola je Siniša Janković član Radne grupe za izradu Strategije kao predstavnik organizacije „Kareja“ iz Pančeva.

Između ostalog biće ovo prilika da se građanke i građani Čačka i regiona upoznaju sa akcijom „Oborimo lošu Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije“, koja se sastoji od dostavljanja primedbi sa takvim zahtevom, za šta je „Kareja“ pripremila logistiku.

NAPOMENA organizatora: „Znamo da je kratak rok u kome Vam upućujemo poziv. Znamo da je vreme godišnjih odmora, znamo da je pažnja javnosti na minimumu, ali znamo i da je uticaj zloupotrebljene političke moći ekstremno jak, i da sve to ide u prilog političkoj korupciji a ne borbi protiv nje. Zbog toga smatramo da je obaveza svih pozitivnih društvenih snaga a posebno malobrojne antikorupcijske zajednice da sada bude još aktivnija i da pruži svoj maksimalni doprinos borbi protiv zla koje razjeda i ovom malo zdravog tkiva društva koje je preostalo.“

CEMA tim & Kareja tim

Otvoreni okrugli sto je deo projekta “Treba nam Nacionalna strategija za stvarnu borbu protiv korupcije u Srbije, a ne fiktivnu ” koji Kareja sprovodi uz podršku SMART Balkan – Građansko društvo za povezan Zapadni Balkan, a koji se odvija u okviru Centra za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM), a koji finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs