Šesnaesta dodela VIRTUS nagrada za filantropiju

Img Foto: Trag fondacija

VIRTUS nagrada, ustanovljena 2007. godine, prva je i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji. Nagrada se dodeljuje kompanijama, preduzećima i pojedincima, koji su tokom prethodne godine svojim filantropskim delovanjem doprinosili razvoju zajednice na strateški i dugoročan način.

Šesnaesta po redu, dodela VIRTUS nagrada za filantropiju, održaće se u subotu 25. marta 2023. godine, sa početkom u 12:00 sati u Jugoslovenskoj kinoteci (sala Makavejev).

VIRTUS nagrade će dobitnicima uručiti:

  • Tod Endruz, v.d. direktora misije USAID-a u Srbiji
  • Nj.E. Šan Meklaud, ambasadorka Velike Britanije u Srbiji
  • Plamena Halačeva, zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji
  • Gordana Delić, direktorka Balkanskog fonda za demokratiju

VIRTUS nagrada biće dodeljena u pet glavnih kategorija: nagrada za korporativnu filantropiju, nagrada za malo i srednje preduzeće, nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i civilnog sektora, nagrada za individualnu filantropiju i nagrada za mlade filantrope. Zbog velikog broja kvalitetnih primljenih nominacija, nezavisni žiri, koji čine ugledni stručnjaci iz sveta privrede, akademskih institucija i medija, odlučio je da dodatno dodeli i četiri specijalna priznanja, koja će biti proglašena na ceremoniji.

Trag je regionalna fondacija koja deluje u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Već 24 godine podržava i podstiče građane na aktivno učešće u razvoju lokalnih zajednica u kojima žive ili posluju. Trag fondacija osnažuje ljude koji veruju da zajedničke inicijativemogu imati veliki uticaj i koji žele da budu pokretači pozitivnih promena u svojim zajednicama. Tokom prethodne dve decenije Trag fondacija je kroz brojne programe podržala više od 1.700 uspešnih projekata sa preko 15 miliona američkih dolara uloženih širom Srbije i regiona.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs