Čačak: Za pola tone roštilja ima para a za plate personalnim asistentima nema

Img Foto: Cemaforum.rs

Redakciji Cemaforuma su se obratili zaposleni u Centru za pružanje usluga socijalne zaštite „Zračak“ koji kažu da im već drugi put od početka godine kasni plata. U pitanju su personalni asistenti koji rade sa osobama sa invaliditetom a zaposleni su po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima.

„U današnje vreme svaki dan kašnjenja plate predstavlja problem, ali da budem iskrena, više me nervira bahatost i bezobzirnost zaposlenih u lokalnoj samoupravi“, kaže Voleta Tomašević, personalni asistent.

„Zračak se finansira iz gradskog budžeta i kako nam je rečeno što je do njih sve su pripremili i uradili, ali čeka se potpis jedne zaposlene u Opštini koja danima ne radi a niko drugi ne može da potpiše papir“, dodaje Violeta.

Redakcija Cemaforuma je kontaktirala Zorana Todosijevića, načelnika Gradske uprave za finansije, koji je odbio da da bilo kakvu informaciju uz obrazloženje da nije nadležan.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs