Otvoren konkurs za nagrađivanje najuspešnijih srednjoškolaca na takmičenjima

Img Foto: Cemaforum.rs / arhiva

Republički Fond za mlade talente raspisao je 45. po redu Konkurs za nagrađivanje učenika srednjih škola za postignute izuzetne uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima tokom kalendarske 2022. godine, saopšteno je danas.

Konkurs je otvoren do 20. oktobra a mogu se prijaviti srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim republičkim i međunarodnim takmičenjima, pri čemu svaki kandidat može biti nagrađen samo jednom nagradom i to za najbolji postignut rezultat tokom 2022. godine.

„Cilj ovakvog nagrađivanja i kontinuiranog ulaganja od strane države je pružanje podrške i razvoj mladih i izuzetnih talenata, i to u najranijim faza njihovog školovanja“, navodi se u saopštenju Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

U zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara a priznata takmičenja obuhvaćena su Kalendarima takmičenja utvrđenim od strane Ministarstva prosvete na republičkom ili međunarodnom nivou, kao i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti.

„Fond za mlade talente se nalazi u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i od 2008. godine bavi se razvojem mladih talenata u Srbiji. Do danas je dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola“, navodi se u saopštenju.

Više informacija o uslovima i procesu prijave dostupno je na sajtu Fonda za mlade talente.

Izvor: Beta/N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs