Raspisan javni poziv za nabavku zaštitnog rama za traktor

Img Foto: Pixabay, ilustracija

 Agencija za bezbednost saobraćaja objavila je javni poziv za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor. Pravo učešća imaju fizička i pravna lica. Modeli i tipovi traktora za koje se vrši subvencionisana dodela ramova su: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i IMT 549.

Javni poziv sa pratećim formularima za podnošenje zahteva se nalazi na sajtu Agencije: https://www.abs.gov.rs/%D1%81%D1%80/obavestenja/javni- poziv-za-podnosenje-zahteva-za subvencionisanu-dodelu-zastitnog-rama-za- upotrebljavani-traktor

Zahtevi se podnosi Agenciji, u zatvorenoj koverti, na adresu: Bulevar Mihaila Pupina br.2, 11070 Novi Beograd, sa naznakom “Zahtev za subvencionisanu dodelu novog zaštitnog rama”.

Zaštitni ram služi da pruži zaštitu vozaču traktora prilikom mogućeg prevrtanja.

U Srbiji, u protekle tri godine, u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali traktori, izuzimajući nesreće van puteva (njive, šume, livade), poginulo je 83, a povređeno 542 lica.

Za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je opredelilo 125.000.000 dinara.

Javni poziv važi do 30.septembra.

Izvor: Cemaforum.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs