Insajder: Ukinut pritvor osumnjičenima za zloupotrebe u EPS-u, istraga u završnoj fazi

Img Foto: Printscreen N1

Viši sud u Beogradu ukinuo je sredinom avgusta pritvor osumnjičenima za zloupotrebe u Javnom preuzeću Elektroprivreda Srbije (EPS) pošto su ispitani svi svedoci, preneo je portal Insajder.

Pozivajući se na navode Višeg suda, portal je preneo da je odluka o ukidanju pritvora doneta pošto je tužilac beogradskog Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva obavestio sud da su ispitani svi svedoci, te da se tužilaštvo ne protivi predlozima branilaca za ukidanje pritvora.

U odgovoru na pitanja Insajdera, Više tužilaštvo saopštilo je da je istraga u tom slučaju u završnoj fazi a da se čeka građevinsko-ekonomsko veštačenje.

Krajem februara, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su šest osoba zbog sumnje da su malverzacijama u Termoelektrani Kostolac oštetili EPS za skoro 7,5 miliona dolara.

U okviru istrage o tom slučaju u maju su privedene još četiri osobe osumnjičene za pranje novca i poreska krivična dela.

Izvor: Beta/N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs