Uhapšeno sedam osoba, sumnja se da su oštetili budžet za oko 350 miliona dinara

Img Image by Gerd Altmann from Pixabay

Sedam osoba uhapšeno je u velikoj akciji policije, BIA i poreske policije zbog sumnje da su poreskom prevarom i pranjem novca oštetili budžet Srbije za više od 350 miliona dinara.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu, pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UКP, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i poreskom policijom, uhapšeni su A.O, M.O, MT, J.B, A.R, J.S. i D.N, zbog sumnje da su izvršili krivična dela poreska prevara, pranje novca i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, navodi se u saopštenu VJT.

Sumnja se da je ova kriminalna grupa navedena krivična dela izvršila u periodu od januara 2020. godine do januara 2023. godine, tako što su novac pribavljen na osnovu poreske prevare na različite načine integrisali u legalne tokove.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti privedeni na saslušanje u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Izvor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs