SSP podnosi krivičnu prijavu „zbog krađe 5,5 kilometara Auto-puta mira”

Img Foto: SSP

Stranka slobode i pravde saopštila je da će u petak podneti krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca zbog krađe 5,5 kilometara “Auto-puta mira”.

„Naime, kao što je poznato auto-put ima najmanje dve odvojene saobraćajne trake i vozila se kreću u dva smera, odvojena ostrvom u sredini. Svaki pravac ima dve kolovozne trake za kretanje vozila i zaustavnu traku. Aktivisti SSP-a su jutros utvrdili da na ovih 5,5 kilometara auto-puta koje su otvorili predsednik Vučić i ambsador EU Žiofre nedostaje cela jedna saobraćajna traka! Nedostaje pola auto-puta, verovali ili ne!“, navodi se u saopštenju SSP i dodaje:

„Pošto je predsednik Republike jasno rekao da se otvara 5,5 kilometara auto-puta koji će se zvati ‘Auto-put mira’, pošto su se trasom svih 5.5. kilometara provozali i on i ambasador Žiofre i mnogi državni funkcioneri, kao i desetine novinara i ama baš niko nije rekao da nije u pitanju auto-put već običan magistralni put, mi u Stranci slobode i pravde smo zaključili da je jedino objašnjenje da je neko u ova dva dana ukrao pola auto-puta! Drugo objašnjenje bi bilo da su svi prisutni svesno lagali, a mediji svesno tu laž preneli građanima Srbije, što je naravno nemoguće“.

SSP navodi da će predložiti tužiocu da kao svedoke da je pola auto-puta ukradeno pozove sve prisutne zvanice na čelu sa predsednikom Vučićem, kao i predstavnike medija koji su prisustvovali otvaranju ove izuzetno duge i zahtevne deonice “Auto-puta mira”.

„Očekujemo od ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Gašića da počionici budu što pre pronađeni i privedeni pravdi“, piše u saopštenju.

Izvor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs