Dveri: Vlastima je lakše doneti odluku o ranijem završetku školske godine nego o prekidu rijalitija

Img Foto: Pixabay, ilustracija

Pokret Dveri ocenio je danas da vlast u Srbiji odlukom da ranije završi školsku godinu demonstrira snagu nad nastavnicima i učenicima, dok za rijalitije i medije koji promovišu nasilje nema prekida.

„Najtragičnije u svemu tome je da je Vlada Srbije ovu odluku donela bez ikakvih konsultacija sa nastavnicima, pedagozima i školskim psiholozima, a ono što celu situaciju čini još besmislenijom je da su i nastavnici i đaci za ovu odluku saznali iz medija“, navela je u saopštenju članica Predsedništva Dveri Gordana Marinković Savović.

Ona je ocenila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom sinoćnjeg gostovanja na jednoj televiziji priznao da je on tvorac te ideje, a da je vlada samo formalno donela odluku, što, prema njenim rečima, „još jednom potvrđuje odsustvo postojanja institucija u Srbiji“.

„Ovakvo ponašanje vlasti govori u prilog činjenici koju smo više puta naglašavali, da je za Srpsku naprednu stranku (SNS) i Socijalističku partiju Srbije (SPS) obrazovanje i vaspitanje dece na poslednjem mestu“, ocenila je Marinković Savović.

Članica Predsedništva Dveri smatra da to potvrđuje odluka vlade da za v.d. ministra prosvete bude postavljen Đorđe Milićević iz SPS, „koji sa prosvetom nema nikakve veze.“

„Ali kako se vlast prema ministarstvima ophodi kao prema feudima i kako u koalicionom dogovoru to mesto ‘pripada’ SPS-u, došlo se do ‘solomonskog’ rešenja u vidu čoveka koji je od svih socijalista najodaniji Aleksandru Vučiću“, navela je Marinković Savović.

Izvor: Beta





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs