SOČ: Zašto prekidamo redovnu nastavu?

Img Foto: Pixabay, ilustracija

Sindikat obrazovanja Čačak izražava nezadovoljstvo odlukom Vlade Republike Srbije kojom se za sve učenike osnovnih i srednjih škola drugo polugodište završava 6. juna.

- Nakon svih tragičnih dešavanja, u trenutku kada je pred nama najzahtevniji deo školske godine, zaključivanje ocena, završni ispiti, upis u srednje škole i fakultete, kada imamo v.d. ministra, Vlada donosi odluku kojom se unosi dodatna konfuzija i haos u već uzdrmani prosvetni sistem, navodi se u saopštenju SOČ-a.

Sindikat obrazovanja Čačka postavlja pitanje kome je ovakvo rešenje u interesu: “Učenicima, koji će umesto da poslednje dve nedelje imaju priliku da poprave uspeh biti „na ulici“, kako to reče Školska uprava u Čačku posle tragedije u Ribnikaru? Nastavnicima, koji treba na prečac da zaključe ocene, a nakon toga osmišljavaju aktivnosti i čekaju da li će se neko od učenika pojaviti u školi? Roditeljima, koji su kao i mi dodatno revoltirani i zbunjeni ovakvim načinom završetka školske godine? Da li je neko iz Vlade konsultovao prosvetne radnike ili roditelje prilikom donošenja ovakve odluke?”

-Dopis ministarstva, kao i obično nedorečen, nejasan i može da se tumači na različite načine, kaže da se realizuju dopunska, dodatna nastava, škole u prirodi… Zašto onda prekidamo redovnu nastavu?

Svesni da, kao i svaki prethodni put, nećemo dobiti odgovore na ova pitanja od onih koji te odgovore treba da daju, pozivamo roditelje naših učenika i celokupnu javnost da podrže prosvetne radnike u borbi za bolji obrazovni sistem i budućnost naše dece, zaključuje se u saopštenju SOČ-a.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs