Čačak: Završne svečanosti 60. Disovog proleća 25. i 26. maja

Img Foto: Biblioteka Čačak

Završne svečanosti 60. Disovog proleća, održaće se u Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković Dis” tokom dva dana, 25. i 26. maja 2023.

U četvrtak, 25. maja od 19 č. u dvorištu Biblioteke (u slučaju kiše, u Velikoj sali) biće svečano uručene Nagrada „Mladi Dis” i nagrada za esej. Slovo o poeziji održaće Aleksandra Sekulić, članovi žirija obrazložiće svoje odluke o dobitnicima, a događaj će začiniti i uveličati poetski performans Kabarea Nebula iz Beograda, naslovljen „Sa očima zvezda”.

Petak 26. maj donosi veliko finale ovogodišnje jubilarne poetske svetkovine. Sa početkom u 19 časova biće otvoren Muzej poezije. Prva postavka posvećena je srpskom pesništvu XX veka u fondovima čačanske Biblioteke, a autor je Olivera Nedeljković.

Povodom velike godišnjice, u Galeriji Biblioteke biće upriličena i retrospektivna izložba 60 Disovih proleća „Poezijom do besmrtnosti”, autora Tijane Bežanić.

U programu učestvuju: Mihajlo Pantić, predstavnik Grada Čačka, Bogdan Trifunović, Olivera Nedeljković, Tijana Bežanić i Marijana Lazić.

Nakon svečanosti, sledi „Poetski kabare Ivo Andrić” u Velikoj sali, koji izvode dramski umetnici Vjera Mujović, Aleksandar Srećković Kubura i kompozitor Rade Radivojević.

-Čekamo Vas na najvećem mitingu poezije, poziva Gradska biblioteka Čačak.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs