Čačanski prosvetni radnici u posetili školu u Turskoj

Img Foto: OŠ Ratko Mitrović

Fondacija Tempus Erasmus+ omogućila je zaposlenima u vrtićima, školama i fakultetima u Srbiji da apliciranjem i odobravanjem projekata imaju priliku za mobilnost i stručno usavršavanje kroz posetu i boravak u nekoj od partnerskih škola u inostranstvu. Takvu priliku nisu propustili ni zaposleni u OŠ „Ratko Mitrović” Čačak. Članovi Projektnog tima su uspešno aplicirali projektom „Znanje bez granica” uspostavivši saradnju sa partnerskom školom iz Turske.

Zahvaljujući sredstvima fondacije Tempus Erasmus + članovi Projektnog tima su, u periodu od 22. 04 - 30. 04. 2023.. god. boravili u partnerskoj školi „Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi“ u Balikesiru u Turskoj. Imali su divnu priliku da upoznaju način funkcionisanja sistema obrazovanja u Turskoj kroz uvid u organizaciju i način planiranja nastave, prisustvo časovima, razgovore sa osobljem i učenicima škole.

“Upoznali smo se sa kulturom i bogatim istorijskim nasleđem samog grada Balikesira i okoline a i domaćinima predstavili načine rada u OŠ „Ratko Mitrović“ čime smo ostavili povoljan utisak i pokazali i da je naša praksa napredna. Dobra saradnja koordinatora obe škole doprinele su da ovo putovanje bude dragoceno profesionalno iskustvo”, istakao je Projektni tim.

Članovi Projektnog tima planiraju da iskustvo stečeno na ovom putovanju prenesu najpre kolegama u svojoj školi i da implentiraju novostečena znanja u rad škole, a potom da ih prenesu i na nivou Moravičkog okruga. Tema samog projekta je jačanje međupredmetne korelacije i međupredmetnih kompetencija.

Članove Projektnog tima čine zaposleni u OŠ „Ratko Mitrović“: Đuro Ceranić, Vladan Poledica, Uroš Lazović, Stefan Radojković, Tijana Petrić, Radovanka Martinović i Ana Nedeljković.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs