Protest "Srbija protiv nasilja" održan širom Srbije

Img Foto: Printscreen FB/Cemaforum

Protestni skup građana i opozicije, "Srbija protiv nasilja", povodom masovnih ubistava u Srbiji, održan je u Beogradu, Novom Sadu, Čačku, Kraljevu dok su se građani spontano okupili u još nekoliko gradova.

Prvo su ispred Narodne skupštine u Beogradu pročitani zahtevi opozicije, nakon čega su okupljeni prošetali do Vlade Srbije. Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević izjavio je da je, prema policijskim procenama, na ovom protestu učestvovalo 50.000 ljudi.

Okupljeni su izneli više zahteva, između ostalog, momentalnu smenu svih članova Regulatornog tela za elektronske medije i ministara unutrašnjih poslova i prosvete, kao i direktora Bezbednosno-informativne agencije. Pored toga, traže hitno ukidanje emitovanja rijaliti programa i emisija koje promovišu nasilje, agresiju i nemoral na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Protest je završen šetnjom do Vlade Srbije.

Protest pod nazivom "Sve mora da stane" počeo je u 18 časova protestnim skupom na Trgu slobode u Novom Sadu, nakon čega su okupljeni građani krenuli u komemorativnu šetnju do Varadinskog mosta gde su poslali cveće Dunavom za Beograd.

U Čačku se okupilo oko dve stotine građana dok obraćanja opozicije nije bilo.

Izvor: RTS/N1/Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs