Prodaje se parcela užičke pošte srušene u bombardovanju

Img Foto: Cemaforum.rs

Građevinska parcela u centru Užica na kojoj se nalazila zgrada pošte srušene tokom NATO bombardovanja 1999. godine odlašena je na prodaju putem javnog tendera. Kako je objavila Republička direkcija za imovinu, prodaje se parcela u Katastarskoj opštini (KO) Užice broj 5067, ukupne površine 1.667 kvadrata.

Navodi se da je prodaja oglašena radi izgradnje i biće organizovana prikupljanjem pisanih zatvorenih ponuda.

Pretežna namena tog zemljišta, kako se navodi u oglasu je višeporodično stanovanje sa komercijalnim delatnostima.: Screenshot

Početnoj cena, umanjena u ponovljenom postupku za 20 odsto u odnosu na utvrđenu tržišnu cenu predmetnog građevinskog zemljišta je 170,9 miliona dinara (170.948.496,00 dinara), odsnosno 1,46 miliona evra.

Uvidom u republički katastar, na osnovu podataka o parceli koji su objavljeni u tekstu javnog tendera, dolazi se do zaključka da je reč o zemljištu na kome se nalazila zgrada pošte srušene tokom bombardovanja 1999. godine koja zadnjih godina služi kao parking.

U tom delu Užica, gde se nalaze javne ustanove, Dom zdravlja i Dečji dispanzer, inače nema dovoljno parkinga i građani su se ranije žalili kako bi izgradnja stanova na toj parceli samo pogoršala ionako velike probleme.

Parking na mesti stare pošte u Užicu gradska vlast rekonstruisala je, uredila i asfaltirala pre godinu dana i za to je potrošeno 2,89 miliona dinara.

Izvor: Nova ekonomija





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs