Čačak: „Sve boje slobode“

Img Foto: Kulturni centar Čačak

Ceremonijom otvaranja 21. marta sa početkom u 20 časova, na Gradskom trgu, pod nazivom „Sve boje slobode“, Čačak zvanično postaje prva Prestonica kulture Srbije za 2023. godinu. Otvaranje je multimedijalni spektakl, koji polazi od ideje kulture kao slobode, ideje koja simbolizuje ono najvažnije za duh i mentalitet Čačka - smisao za različitosti, uvažavanje tradicionalnog, otvorenost za novo, a prvenstveno – bunt koji neizbežno dovodi do promene.

U skladu sa tim, sadržaj spektakla je uobličen kao niz tri međusobno povezane priče, čiji junaci nose simbolična imena, i u kojima se iskazuju tri glavna oblika slobodarske kulture Čačka - bunt, imaginacija i igra.

Režiju potpisuje Miloš Šarović, a prema tekstu Svetislava Jovanova. Kompozitor je Saša Mirosavljević, za izgled scene je zaslužna Nikolina Ćućun, a za koreografiju Jelena Bulatović. Animator je Marko Radosavljević, vizuelni producent Saška Karać, a kostimograf Tanja Radišić.

U programu ceremonije otvaranja učestvuju glumci Narodnog pozorišta u Beogradu Vanja Milačić i Bojan Krivokapić, a uz njih je ekipa mladih glumaca iz Čačka - Una Đelošević, Nikola Stanković, Nenad J. Popović, Vladimir Jocović i Todor Trifunović.

U muzičkom delu programa učestvuju Braća Teofilović, Bilja Krstić, Marija Nešić, Nenad Marić - Kralj Čačka, Čegi-Bend, KUD „Dule Milosavljević - Žele” i hor muzičke škole ”Dr Vojislav Vučković”.

Već u sredu, 22. marta sa početkom u 20 časova na Gradskom trgu u Čačku, nastupiće jedan od najpopularnijih rok bendova svih vremena „Riblja Čorba“.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs