Otvoren konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima u opštini Vlasotince

Img Foto: Pixabay, ilustracija

Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Centrom za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i opštinom Vlasotince organizuje info sesiju u okviru projekta „Lokalni fondovi za razvoj poljoprivrede“, gde će biti predstavljen lokalni fond za opštinu Vlasotince kao i način apliciranja za sredstva koja se dodeljuju za podsticaj poljoprivrede u okviru konkursa koji je otvoren za ovu opštinu.

Lokalni fond za podsticaj razvoja poljoprivrede osnovan je u sklopu programa "Velika mala privreda" koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi ACDI/VOCA.
 
Namena fonda je pružanje višegodišnje podrške poljoprivrednicima putem korišćenja finansijskih sredstava koja obezbeđuju jedinice lokalne samouprave i  Fondacija Ana i Vlade Divac, a za koja se može aplicirati putem konkursa koji je otvoren do 28. marta 2023. godine i može se naći na sajtu Fondacije Ana i Vlade Divac ili na linku https://divac.com/Konkursi/3363/Konkurs-za-podsticajna-sredstva-iz-lokalnog-fonda.shtml

Konkursom je planirana podrška fizičkim licima - nosiocima poljoprivrednih gazdinstava koja se bave stočarskom poljoprivrednom proizvodnjom.  Ukupna raspoloživa sredstva po ovom konkursu su 3.000.000 dinara za 2023. godinu.

Info sesija će se držati 17. marta 2023. godine sa početkom od 10 časova u velikoj sali Skupštine Opštine Vlasotince, adresa: Trg oslobođenja broj 12, 16210 Vlasotince.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs