Ponovo štrajk upozorenja radnika EPS-a

Img Foto: N1

Radnici EPS imali su jutros štrajk upozorenja u trajanju od sat vremena. Protest je organizovan na utovarnom mestu Drobilane „Tamnava isočno polje“, a iako je bilo najava da će biti blokiran odvoz uglja za TENT u trajanju od 60 minuta, radnici nakon poziva premijerke Ane Brnabić privremeno odustali, piše Nova.rs.

Sastanak sa predsednicom Vlade i ministarkom energetike Dubravke Đedović, zakazan je za 11 sati, a ukoliko ne bude bilo odluke o povećanju plata, radnici najavljuju radikalizaciju protesta.

Kako su najavili iz sindikata „EPS Kolubara, štrajk se organizuje zbog nezadovoljstva svih zaposlenih zbog zarada i neizvesne budućnosti „Kolubare“.

„Sada je trenutak da pred poslodavcem i Vladom Srbije branimo naše dostojanstvo, jer očigledno nisu imali razumevanja z ardanike. Najvažnije je neodložno povećanje zarada koje su obezvređene zbog inflacije u poslednjih nekoliko godina. Ne tražimo nikakvu pomoć države, samo tražimo da naša primanja ne budu obezvređena i svakim danom sve manja i manja. Radnici „Kolubare“ nisu građani drugog reda, Godinama su „Kolubara“ i EPS bili garant stabilnosti i razvoja Srbije“, piše u saopštenju sindikata.

Kako saznaje Nova.rs nakon što su radnici EPS juče najavili da će blokirati prugu i odvoz uglja za TENT, sinoć je usledio poziv premijerke Ane Brnabić, koja ih je zamolila da to ne rade.

Predstavnici sindikata su pristali da ovu meru samo odlože. Zakazan je i sastanak sa premijerkom i ministarkom energetike Dubravkom Đedović za danas u 11 sati.

Ukoliko ne bude doneta odluka o povećanju zarada, ranici EPS najavljuju radikalizaciju protesta.

Izvor: Danas





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs