Filmart raspisao konkurse za Interakciju 2023 – Kamp i Radionicu

Img fotografija: Milica Đorđević

Nezavisni filmski centar Filmart iz Požege, je povodom održavanja Interakcije 2023, raspisao konkurse za učestvovanje u osamnaestom Studentskom filmskom kampu, kao i na jedaneastom izdanju Radionice dokumentarnog filma.

Ovogodišnji Kamp se održava od 6. do 23. avgusta 2023. godine i na njemu je predviđeno da učestvuje 15 učesnika – studenata produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka, i montaže. Učesnici, podeljeni u tri ekipe, tokom boravka u Čačku, Užicu i Požegi, snimaju tri kratka, kreativna, dokumentarna filma. Rok za prijavu za Kamp je 4. april 2023. godine.

Drugi konkurs, raspisan je za Radionicu dokumentarnog filma koja traje od 16. do 23. avgusta ove godine. Radionica je intenzivni, sedmodnevni, edukativni program namenjen filmadžijama, studentima filmskih akademija, kao i svima onima koji žele da, kroz predavanja i razgovore, unaprede znanja i veštine iz oblasti kreativnog dokumentarnog filma, ili razvijaju svoje dokumentarne projekte sa našim ekspertima – istaknutim dokumentaristima. Rok za prijavljivanje na konkurs za učešće na Radionici je 30. april 2023. godine.

Glavna faza Interakcije 2023 (16 – 23. avgust) će biti realizovana u Čačku u okviru programa „Prestonica kulture Srbije 2023“, a pored Kampa i Radionice, u tom periodu u Čačku biće održan i drugi po redu Interakcija: festival kratkog fokumentarnog filma, program IVA. lab, kao i prvi put Interakcija: Teen Doc – radionica dokumentarnog filma za srednjoškolce sa područja Zapadnog Balkana (Interakcija: Teen Doc radionica se realizuje uz podršku Western Balkans Fonda).

Za više informacija o programima Interakcije 2023 i uslovima prijavljivanja na konkurse posetite www.interaction.rs

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs