Čačak: Formirana komisija za podršku pri subvencionisanoj kupovini seoske kuće

Img Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

Grad Čačak je formirao Komisiju za realizaciju Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika Čačka.

Zadatak Komisije, kako je navedeno u saopštenju, je da utvrdi ispunjenost predviđenih uslova koji se odnose na seoske kuće sa okućnicom, kao i da uradi procenu tržišne vrednosti tih nepokretnosti na teritoriji grada Čačka u skladu sa uslovima Javnog konkursa.

 Programom dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu utvrđeni su ciljevi, subjekti koji mogu da konkurišu, namena sredstava, finansijski okvir, uslovi za učešće na konkursu, procedura dodele bespovratnih sredstava kao i način korišćenja bespovratnih sredstava.

Seoskom kućom sa okućnicom smatra se kuća sa ekonomskim dvorištem, koje se nalazi na istoj katastarskoj parceli kao i seoska kuća ili na susednim parcelama u odnosu na seosku kuću.

Osobe koje imaju pravo da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom su punoletni državljani Republike Srbije koji nemaju navršenih 45 godina života i pripadaju sledećim kategorijama: pojedinac, samohrani roditelj, bračni par, vanbračni partneri.

Obrasci za prijavu i više informacija: https://www.mbs.gov.rs/konkursi.php

Izvor: Cemaforum.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs