N1: Smenjena još jedna tužiteljka koja je radila na slučaju „EPS“

Img Foto: N1

Nakon što je danas smenjena sa pozicije zamenica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović, N1 saznaje da je sa slučaja "EPS" skinuta još jedna tužiteljka - Jasmina Paunović. Ona je, zajedno sa koleginicom Savović, radila na slučaju krivičnog predmeta „EPS“, u okviru kojeg je u sredu uhapšeno šest osoba.

Vest o smeni još jedne tužiteljke potvrdila je i Marinika Tepić.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde objavila je na Tviteru da je smenjena još jedna tužiteljka Višeg javnog tužilaštva koja je radila na slučaju „EPS“.

Tepić je napisala da je Jasmina Paunović „degradirana na nižu funkciju“.

„Još jedna tužiteljka VJT je sada smenjena! Jasmina Paunović koja je radila isti slučaj EPS za pranje novca! I degradirana na niži stepen! Ona se nedavno javno pobunila da neće da radi protivzakonito po usmenim nalozima šefa VJT Stefanovića. Čistka tužiteljki jer rade svoj posao“, napisala je Tepić.

Podsetimo, u akciji policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u sredu je uhapšeno šest osoba osumnjičenih da su oštetili EPS za 7,5 miliona dolara, tokom izvođenja radova na termoelektrani Kostolac B. A danas je tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović koja je duže od godinu vodila istragu oko EPS, smenjena s funkcije, saznaje N1.

Savović je u sredu naložila policiji hapšenje šest osoba a danas su je smenili – oduzeli su joj predmet i prebacili je iz Odeljenja za borbu protiv korupcije u drugo.

Oglasilo se i Više javno tužilaštvo i saopštilo da su „netačne informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da je zamenica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović smenjena“ i da joj je „oduzet predmet u vezi sa zloupotrebama u EPS-u“.

Izvor: N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs