DEBATA: Učešće građana u kreiranju javnih politika i praćenju primenena na lokalnom nivou

Img Foto: Pixabay, ilustracija

Udruženje Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Čačak organizuje javnu debatu  “Učešće građana u kreiranju javnih politika i praćenju primenena na lokalnom nivou”, koja će biti održana u Regionalnom centru za stručno usavršavanje 14. februara u Čačku, od 13 do 14 i 30 časova.

Debata se realizuje u okviru sprovođenja aktivnosti na projektu  „Primeni, prati promeni“, koji podržava Vlada Švajcarske u okviru programa„Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”.

Ovaj jednogodišnji projekat koji sprovodi Centar za samostalni život OSI Srbije kroz mrežu organizacija na lokalnom nivouima ima za cilj jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave i organizacija osoba sa invaliditetom za primenu i praćenje primene Strategije za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbijii pratećeg Akcionog plana.

Jedan od posebnih ciljeva projekta usmeren je na uspostavljanje lokalnog monitoring mehanizmau pet jedinica lokalnih samouprava, preko kojeg će građani pratiti primenu donetih mera javne politike u oblasti od interesa za život i rad osoba sa invaliditetom.

-Realizacijom projekta teži se poboljšanju aktivnog učešće građana u procesu praćenja javnih politika na lokalnom nivou, navodi se u najavi debate.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs