Na području Čačka i Lučana 2000 potrošača bez struje

Img Foto: Cemaforum.rs

Vejavica je bez struje ostavila 2.000 potrošača na području Čačka i Lučana - 1.300 u pet čačanskih sela, i oko 700 u planinskom delu Dragačeva. Iz Elektrodistribucije najavljuju da će kvarovi biti otklonjeni tokom prepodneva.

Ka Goliji neprohodan put Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana, kao i deonica od Prekog Brda ka Odvraćenici. Ovaj putni pravac je često neprohodan zimi, nalazi se na više od 1.600 metara nadmorske visine, težak je za održavanje i često je zavejan jer vetar sa Pešterske visoravni prati smetove do četiri metra visine.

Putari su dežurali tokom čitavog jučerašnjeg dana, ali i tokom noći. Oni čiste puteve po prioritetima, a tako je u čitavom Moravičkom okrugu.

Najviše snega palo je upravo u planinskim krajevima. Na Goliji ima gotovo pola metra novog snega, a najviše snega na kolovozu i to do 10 centimetra ima na putu prvog prioriteta Divljaka-Ivanjica-Javor. Savetuje se oprez i upotreba zimske opreme.

Nadležni mole građane da prate stanje na putevima, jer je juče bilo i zavejanih vozila na putu od Novog Pazara ka Odvraćenici.

Put do Rudna na Goliji je prohodan, a deonica Rudno-Zovik povremeno zatrpana. Ekipe kraljevačkih putara čiste neprekidno, ali posao im je tokom noći otežavala jaka mećava. Selo Rudno je tokom noći dobilo struju.

Snega ima i na putevima trećeg priroiteta u požeškom kraju, a cele noći putari su čistili put ka Vardi, u tom pravcu ima smetova koji premašuju metar i po.

Na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere preko Kaone i na pravcu koji od Kosjerića vodi ka Valjevu i na putu Jošanička Banja - Kopaonik.

Izvor: RTS





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs