Gornji Milanovac: Dodeljeni ugovori za subvencije za ugradnju solarnih panela

Img Foto: Kabinet predsednika opštine Gornji Milanovac

U okviru nastavka aktivnosti vezanih za energetsku sanaciju, juče su u zgradi Opštine potpisani su trojni ugovori između Opštine Gornji Milanovac, izvođača i korisnika koji su konkurisali za subvencije za ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije.

- Ovo je prvi put da Opština Gornji Milanovac podržava i ovaj vid sanacije, odnosno podrške energetske efikasnosti. Od šest podnetih zahteva, tri su bila u potpunosti kompletna i ta tri korisnika danas potpisuju ugovore. Limitirana energija koju mogu da proizvedu je šest kW, a podrška je 70 000 dinara po jednom kW. Tako da svaki od potpisivača ugovora dobija subvenciju od 420 000, odnosno na nivou opštine to su subvencije od 1 260 000 dinara – rekao je Bojan Veljović, energetski menadžer opštine Gornji Milanovac.

Nakon potpisivanja ovih ugovora, izvođači imaju obavezu da postave solarne panele i da ih puste u rad. Posle toga će komisija još jednom izaći na teren, što podrazumeva finalizaciju celog projekta.

Izvor: Cemaforum.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs