Opozicija traži tekst predloga o Kosovu: Kako da pregovaramo, kad je sve tajna

Img Foto: Screenshot google maps

Poslanici opozicije u Skupštini Srbije, komentarišući najavljenu sednicu parlamenta o Kosovu, smatraju da francusko-nemački predlog za rešavanje problema Kosova treba da bude javni i da treba da ga dobiju svi narodni poslanici.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić kazala je da će u ime poslaničkog kluba Ujedinjeni da zahteva od presednika parlamenta da uputi zahtev u ime Narodne skupštine međunarodnim činiocima „da omoguće javnost francusko-nemačkog predloga za Kosovo“ i da građani Srbije o kojima se radi budu konačno informisani o tome“.

Poslanik Dveri Ivan Kostić kaže da je tražio od Orlića da poslanici dobiju taj predlog, ali da je on rekao da taj predlog nije došao ni na Vladu, ni na skupštinu, što znači, dodaje, da ga jedino ima – Aleksandar Vučić.

„To je još jedan dokaz da politiku o KiM, na žalost, vodi samo jedan čovek“, kaže.

Poslanik koalicije Moramo Radomir Lazović naglašava da će se sednica najviše koristiti da se napadaju politički protivnici.

„Nemam sumnju da će se sednica iskoristiti da se napadaju politički protivnici, da se sve svede na nivo prepucavanja oko stvari koje nisu ono što je suština. A suština je da li je taj predlog nešto što je dobro ili nije za Srbiju. Mi smatramo da su to naši partneri, da s njima treba da razgovaramo, ali kako, kada su to tajni pregovori“, izjavio je.

Izvor: N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs