Optužena dvojica inspektora SBPOK-a

Img Foto: Cemaforum.rs

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv N. U. (36) i Z. Đ. (43), inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) zbog sumnje da su osobama za koje su znali da nabavljaju i prodaju drogu, omogućili izbegavanje krivične odgovornosti. N. U. se tereti da je 16. decembra 2021. godine, nakon što je kod D. G. pronašao oko 500 grama marihuane, u dogovoru sa Z. Đ. narkotike vratio D. G.

O izvršenom pretresanju stana D. G, okrivljeni nisu podneli izveštaj sudiji za prethodni postupak, nisu obavestili nadležnog dežurnog tužioca o pronalasku droge, niti su izvršili svoju služenu dužnost u vezi sa pronađenim narkoticima.

N.U. je tek 25. januara 2022. godine napisao krivičnu prijavu protiv D. G. zbog neovlašćenog držanja droge, odnosno 11 grama marihuane, 7,7 grama amfetamina i 0,22 grama kokaina, iako je znao da postoji sumnja da je D. G. izvršio znatno teže krivično delo – neovlašćenu proizvodnju i trgovinu drogom.

Optužnim predlogom N. U. se tereti da je od 23. februara 2021. do 19. maja 2022. godine, omogućio D. M. da nabavlja marihuanu, obezbeđujući mu zaštitu od postupanja policije. On je, kako se veruje, uticao na druge policijske službenike da prema D. M. ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti, a znao je da je osumnjičeni izvršio pet krivičnih dela neovlašćenog držanja narkotika.

Izvor: Politika





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs