Vreme: Šapić nije prijavio da je kupio vilu u Trstu

Img Foto: Pixabay, ilustracija

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kupio je 2018. godine vilu u Trstu vrednu 820.000 evra, a prekršio je zakon jer to nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, piše nedeljnik Vreme.

Vreme u novom broju navodi da je tada predsednik opštine Novi Beograd živeo i radio u Beogradu, a sudeći po ugovoru na osnovu prebivališta, u Trstu je nameravao da iskoristi umanjenje poreza.

U tekstu, koji su napisali novinari Vremena i BIRN-a, je navedeno da u zemljišnim knjigama piše da je Šapić vlasnik četiri nepokretnosti, od kojih je jedna vila od 399 kvadrata sa 13 soba, kao i da su novinari italijanskog „Il Piccola“ obišli lokaciju, ali da joj nije moguće prići zbog kapije sa video nadzorom.

Druga nekretnina je garaža od 127 kvadrata, treća je pristupni put, a Šapić je i suvlasnik šume površine 6.200 kvadratnih metara, koja ima 30 vlasnika.

„Ništa od ovoga što se vidi u italijanskom katastru nema u registru domaće Agencije za sprečavanje korupcije. U poslednjem izveštaju, koji je Šapić prosledio Agenciji 19. jula 2022. godine, piše da od nepokretnosti ima dva stana, ali nijedan od njih ne odgovara kvadraturi u Trstu“, piše Vreme.

U tekstu je navedeno da gradonačelnik Beograda nije prijavio ni nedavno legalizovani objekat na Bežanijskoj kosi.

Izvor: Beta/Vreme, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs