Peticiju „Pravda za Nikolinu“, za bezbednost u saobraćaju, potpisalo gotovo 8.500 ljudi

Img Foto: Pixabay, ilustracija

Peticiju „Pravda za Nikolinu“ za bezbednost u saobraćaju, koju su pokrenuli roditelji devojčice (12) nastradale na pešačkom prelazu, do sada je potpisalo gotovo 8.500 ljudi.

Peticijom se traži da počinioci teških krivičnih dela u saobraćaju u pritvoru čekaju odsluženje kazne.

Apeluje se da ih sudstvo stavi u pritvor do okončanja krivičnog postupka, a ne samo 48 sati, kako ne bi ponovili bahato ponašanje, ubili ili povredili još pešaka.

Kako je u saopštenju navela Nikolinina majka Vera Janković, od sudstva još uvek nema odgovora i zbog toga su ponovo uputili nadležnima apel, i pozvali na potpisivanje peticije.

U saopštenju se dodaje da sudstvo nereagovanjem i blagim kaznama u praksi šalje jasnu poruku „Gazite decu i pešake, Srbija ima dece za bacanje.“

Devojčicu iz Kragujevca Nikolinu Janković je na pešačkom prelazu udario automobil pri brzini od preko 90 kilometara na sati.

Kako je saopšteno, na mestu te nezgode svakodnevno se vozi prebrzo, snimaju se, a deca zaustavljaju nepoznate vozače kako bi se provozala tom deonicom puta i snimili brzu vožnju.

„U telefonskom kontaktu smo sa Eskom Zečevićem (tata Melise iz Novog Pazara) i Ivanom Vujićem (tata malog Maksima iz Obrenovca), jer smo iste tragedije doživeli i izgubili našu decu zbog bahatih vozača“, piše u saopštenju.

Nikolinina majka navodi da oni podržavaju peticiju i nadaju se da se njihove tragedije neće ponoviti drugim porodicama, ali i očekuju da će ubice njihove dece dobiti odgovarajuću kaznu.

Izvor: Beta/Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs