EU u oblasti turizma i kulturnog nasleđa Srbije ulaže više od 200.000 evra

Img Foto: Pixabay, ilustracija

Evropska unija (EU) dodeliće bespovratna sredstva za kreativne i inovativne ideje u oblasti turizma i kulturnog nasleđa u vrednosti većoj od 200.000 evra, a od tih sredstava biće nagrađeno 12 projekata u šest opština i gradova u Srbiji, saopštila je danas EU info mreža.

Namena tih projekata je da na inovativan i održiv način obogate turističku ponudu i time doprinesu ekonomskom osnaživanju lokalnih zajednica.

Projekti će biti podržani kroz program „EU za kulturno nasleđe i turizam“, koji se sprovodi u okviru Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, čiji je cilj razvoj turizma i promocija kulturno-istorijskog nasleđa.

Kulturne institucije, javna preduzeća, udruženja i turističke organizacije su kreatori i nosioci ovih inovativnih projekata koji će se realizovati u Topoli, Negotinu, Donjem Milanovcu, Kladovu, Zaječaru i Golupcu.

Podrškom kreativnih, održivih, digitalnih i interaktivnih ideja, projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ nastoji da podigne konkurentnost partnera na lokalu i pomogne im u stvaranju novih turističkih proizvoda.

Konkurs za kreativnu industriju je samo jedan u nizu koji se sprovode kroz taj projekat koji finansiraju Evropska unija i Vlada Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Izvor: FoNet/N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs