Pokret “Kreni–Promeni” podelio prečišćivače vazduha zdravstvenim ustanovama i ustanovama za decu i stare širom Srbije

Img Foto: Pixabay, ilustracija

U okviru kampanje „Istina o zagađenju – imam pravo da dišem“ pokret Kreni-Promeni je uz pomoć kompanije “Zepter” donirao 10 prečišćivača vazduha zdravstvenim ustanovama i ustanovama za decu i stare širom Srbije.

Prečišćivači su donirani vrtiću „Danica Jaramaz“ u Kosovskoj Mitrovici, vrtiću „Bambi“ u Užicu, Vrtiću „Neven“ u Pančevu, Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu (dva prečišćivača), Centru za decu ometenu u razvoju „Naši snovi“ u Valjevu, Gerontološkom centru Zemun, Dečijem odeljenju onkologije u Beogradu (tri prečišćivača).

„Na ovaj korak smo se odlučili jer je zagađenje vazduha u Srbiji veliko, kako bi pomogli deci koja zbog toga imaju zdravstvenih problema i ne mogu normalno da funkcionišu“ poručuju iz Kreni-Promeni i pozivaju društveno odgovorne kompanije, političke i nevladine organizacije da slede njihov primer i uključe se u akciju koju su pokrenuli.

Iz Kreni-Promeni podsećaju da, zahvaljujući rešenjima koje su definisali sa stručnjacima, ali i pritisku građana putem peticija, medija i protesta na termoelektrani u Kostolcu sada funkcioniše sistem za odsumporavanje, te da je povećan budžet za mala kućna ložišta, a i RTS je konačno počeo da izveštava o zagađenju.

„Sa ekspertima iz oblasti zaštite životne sredine spremamo novi predlog mera o kojima ćemo uskoro obavestiti javnost“ poručuju iz Kreni-Promeni.

Izvor: Danas





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs