Završen novi parking u Opštoj bolnici Čačak

Img Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

U okviru Opšte bolnice Čačak završena je izgradnja novog parkinga za pacijente i posetioce. Za ovu investiciju Vlada RS opredelila je 22 miliona dinara, dok je iz gradske kase izdvojeno nešto manje od osam miliona dinara. Parking ima 117 mesta, od čega je sedam namenjeno osobama sa invaliditetom.

Po rečima gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića u protekle četiri godine Grad Čačak je investirao u projektno – tehničku dokumentaciju za igradnju nove Hirurške bolnice i rekonstrukciju postojećih objekata oko milion evra. Kako je rekao, to je polazna tačka kako bi bilo moguće konkurisanje kod Vlade RS i drugih fondova za sredstva.

 -Ovo je samo početak prve faze. Tokom protekle četiri godine radili smo intenzivno na ozakonjenju objekata u Opštoj bolnici Čačak. Ozakonjeno je oko 33.000 kvadrata, nakon čega smo počeli sa izradom projektno – tehničke dokumentacije za novu zdravstvenu ustanovu. Projektom je predviđena izgradnja Hirurške bolnice na oko 24.000 kvadratnih metara i rekonstrukcija postojećih sadržaja. Nakon završetka prve faze, plan je da se uklone objekti na još osam hiljada kvadratnih metara, koji su dotrajali i nisu više u funkciji – rekao je Todorović.

Direktor Opšte bolnice Čačak  dr Dejan Dabić zahvalio je Gradu na ovoj investiciji, naglasivši da se kroz ovakav vid saradnje ustanova i lokalne samouprave postižu adekvatni rezultati. Doktor Dabić je izrazio veliko zadovoljstvo što će novi parking veoma koristiti svima koji dođu u Opštu bolnicu Čačak, ali i zaposlenima, naglasivši da je veoma značajno i što se ulaz na parking neće naplaćivati.

 Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs