Predavanje "POVRATAK STVARALAŠTVU" u čačanskom Kulturnom centru

Img Foto: Olga Mihajlović Blagojević i Aleksandar Alempijević

Kulturno – obrazovni program čačanskog Kulturnog centra (Doma kulture) u sredu, 30. novembra, organizuje predavanje POVRATAK STVARALAŠTVU. Program počinje u 19 i 30 u Velikoj sali.

-Hrišćansko ispovedanje počinje ispovedanjem vere u Boga Stvoritelja, Boga poetu, tačnije ukoliko imamo na umu grčki izvornik. To je u skladu sa božanskim otkrivenjem datim kroz nadahnute proroke koje počinje rečima u početku stvori Bog. Prvo otkrivenje o Bogu je da je stvaralačko biće. Zadatak dat čoveku jeste da radi i čuva novostvorenu zemlju, da učestvuje i nastavlja delo Boga Stvoritelja. Stoga prvo otkrivenje o čoveku je da je bogolik i stoga, stvaraoc. Zloupotreba slobode, koja je uslov stvaralaštva, skrenula je čoveka u destrukciju, stoga, postalo je potrebno u početku, novo stvaralaštvo, presazdavanje omogućeno u Gospodu sa ciljem da nas vrati prvom, ali i novom zadatku - stvralaštvu, navodi se u najavi programa.

Gosti: JOVAN BLAGOJEVIĆ, teolog i ASIM SARVAN, muzičar, član grupe S VREMENA NA VREME.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs