Kancelarija za mlade u poseti novosadskom omladinskom centru

Img Foto: KZM Čačak

Predstavnici čačanske Kancelarije za mlade u petak se se uputili u Novi Sad, Evropsku prestonicu kulture, u posetu Omladinskom centru.

 Grad Čačak je izabran za Nacionalnu prestonicu kulture za 2023. godinu i to je bio razlog više za ovu posetu. Kancelarija za mlade imaće značajnu ulogu tokom realizacije programa u ustanovama kulture i realizaciji projekta "Čačanska rodna".

 "Zbog toga smo želeli da saznamo i naučimo što više kako bismo odgovorili na sve izazove koji nas očekuju i da zajedno sa ostalim akterima projekta prestonice kulture opravdamo titulu. Naš domaćin bio je Vojislav Prkosovački, koordinator novosadskog volonterskog servisa koji nam je pokazao kompleks namenjen mladim novosađanima koji odiše kreativnošću. Obišli smo nekoliko izložbi koje su aktuelne i posetili Omladinski centar "Opens" gde se nalaze Omladinski klub, konferencijska sala i radni prostori za mlade. Centar je apsolutno prilagođen potrebama mladih i o svakom detalju se vodilo računa. U sali za sastanke, Vojislav je sa nama podelio svoje znanje i iskustvo u vezi rada volonterskog servisa, ukazao nam na sve aspekte ovog servisa i svi smo uživali u razgovoru sa njim. Iz ove posete, zahvaljujući našem domaćinu vratili smo se oboćene znanjem i motivisane da naučeno implementiramo u našem gradu. " - navode u Kancelariji za mlade.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs