MUP: Pet osoba uhapšeno zbog zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom

Img Foto: Pixabay, ilustracija

Policija u Nišu uhapsila je pet osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom.

Policija je uhapsila A. M. (47) odgovorno lice privrednog društva „Impuls hemija“ DOO iz Novog Sada, D. M. (64) odgovorno lice privrednog društva „Tehnohemija“ AD iz Beograda, M. P. (48) odgovorno lice privrednog društva „Pamax trgovina“ DOO Niš-Pantelej, M. J. (46) zaposlenu u JP Nišstan i M. Ž. (47) odgovorno lice građevinske radnje „Stil design“.

Kako se sumnja, A. M. i D. M. su kao ponuđači u postupku javne nabavke hemikalija koje se koriste u procesu proizvodnje vode za piće, dogovarali protivno odredbama Zakona o zaštiti konkurencije, da privredno društvo „Tehnohemija“ AD iz Beograda, podnese ponudu koja će biti po ceni skuplja od ponude ponuđača „Impuls hemija“ DOO Novi Sad, u čemu su im pomogli M. P. i M. J., i na ovaj način uticali na naručioca da izabere ponude ponuđača „Impuls hemija“ DOO Novi Sad i sa njima zaključi ugovor.

Takođe, M. J. i M. Ž. su, kako se sumnja, kao ponuđači u postupcima nabavki za tekuće održavanje i popravku, dogovarali suprotno odredbama Zakona o zaštiti konkurencije, da M. Ž. u ime svoje građevinske radnje po uputstvima M. J. podnese ponude, koje će biti skuplje od ponude ponuđača JP „Nišstan“, čime su uticali na naručioce da izaberu ponude ponuđača JP „Nišstan“ i sa njima zaključi ugovor.

Osumnjičenima A. M. i D. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su M. P., M. J. i M. Ž, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs